Ilan Manouach: expoziţie, concert, atelier

Absolvent al Institutului Saint-Luc din Bruxelles, autorul grec Ilan Manouach explorează modalităţi narative experimentale în bandă desenată. Albumele sale, majoritatea publicate de cunoscuta editură belgiană La Cinquième Couche, se situează la confluenţa artei contemporane, a poeziei şi a creaţiei sonore. Opera sa a fost prezentată în expoziţii personale, colective şi bienale din Europa, Asia, America de Nord şi America Latină.
Ilan Manouach conduce Editura Inkpress din Atena unde publică în limba greacă lucrări marcante ale literaturii mondiale în bandă desenată. Face parte din colectivul artistic Errands, activ în cercetarea arhitecturală şi urbanistică. Ilan Manouach este de asemenea cunoscut pentru practica sa muzicală, atât în proiecte solo, cât şi în diverse grupuri, cum ar fi Balinese Beast şi Regular Rules.
Instalaţia „Both Sides of a Wall“ este o invitaţie la lectură asistată de sunet, o călătorie în imaginar stimulată de articulaţiile personale şi temporizată de defilarea paginilor şi a benzii sonore.

vineri, 18 noiembrie / 18.00
Prezentarea expoziţiei şi a parcursului artistic

sâmbătă, 19 noiembrie / 21.00
Concert Balinese Beast / Control Club

duminică, 20 noiembrie / 14.00
Ce e de înţeles? / Atelier de lectură şi analiză a naraţiunii secvenţiale experimentale


Evenimente Jumătatea Plină şi Institutul Cultural Român